(4 személyre)
Hozzávalók: 4 dkg margarin, 5 dkg
sovány fokhagymás sajt, 1 evőkanál kefir, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só,
1 csipet cukor, 1 csapott evőkanál ketchup, 1 teáskanál mustár.
A puha margarint keverőtálba
tesszük, hozzáadjuk az összes nyersanyagot, kivéve a sajtot, amelyet előzőleg a
mélyhűtőben megfagyasztottunk (hidegen sokkal könnyebb lereszelni az ömlesztett
sajtot). Habos krémmé keverjük, megkóstoljuk, hogy elég sós-e, majd
hozzákeverjük a közben lereszelt, de már nem fagyos sajtot. Addig keverjük
tovább, amíg a krém teljesen egynemű masszává válik. A hűtőszekrényben
lehűtjük, és tetszés szerinti kenyérre kenve fogyasztjuk.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.