(4 személyre)
Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 5
dkg vaj (vagy margarin), 1 csapott evőkanál tejföl, 1 púpozott teáskanál
paradicsompüré, 1 diónyi vöröshagyma, ízlés szerint só, és törött fekete bors,
csipetnyi porcukor, szendvicskenyerek, és a diszítéshez friss, kemény
paradicsom.
A vajat a tejföllel és a
paradicsompürével nagyon habosra keverjük, majd ízesítjük a finomra metélt
vöröshagymával, a sóval, a törött borssal és a cukorral. Ezután hozzáadjuk a
villával áttört túrót, és az egészet alaposan összekeverjük. A
szendvicskenyerekre kenjük, és a tetejét megmosott és letörülgetett, vékonyra
szeletelt paradicsomkarikákkal borítjuk. Legjobb hozzá a barna rozskenyér és a
lukullusz paradicsom.)
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.