Hozzávalók: 1 nagy, héjában főtt
burgonya, 1 db zöld színű paprika, 1 db piros színű paprika, 1 db sárga színű
paprika, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 púpozott
mokkáskanál só, fél mokkáskanál törött fekete bors, fél mokkáskanál reszelt
szerecsendió-virág, 1 dl sűrű tejföl.
A meghámozott burgonyát, a
megmosott, kicsumázott és kierezett színes paprikákat, valamint a tisztított
vöröshagymát a húsdarálón kétszer ledarálom, hogy teljesen pépes legyen.
Keverőtálba teszem a megpuhított vajjal és a tejföllel együtt. Rászórom a
fűszereket és az egészet habosra, egyneműre keverem. Pirított szendvicskenyérre
való krém.
Elkészítési ideje: kb. 15 perc.