40 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 padlizsán, 3-4
paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, fél dl olaj, 3 gerezd fokhagyma, só és
törött fekete bors, ízlés szerint
A felhevített olajon sárgára
fonnyasztjuk a megtisztított és vékony karikára vágott vöröshagymát, majd
hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vagdalt, megsózott és sós levétől
leöblített padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a szétzúzott
fokhagymát. Fedő alatt, gyakori keverés közben üvegesre pároljuk. Ha puha és
zsírjára sült, hozzáadjuk a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot, együtt
sütjük néhány percig, majd a lángot eloltjuk alatta. Villával szétnyomkodjuk,
és hűlni hagyjuk. Ekkor megkóstoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük. Ha már
teljesen kihűlt, üvegbe tesszük, és az üveget jól lezárjuk. Hűtőszekrényben
nagyon sokáig eláll.