(4 személyre)
Hozzávalók: 5 tojás, 1 evőkanál
kefir, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1
mokkáskanál currypor, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött fekete
bors.
A megmosott tojásokat keményre
főzzük, majd még melegen meghámozzuk, és egészen apróra összetörjük (vagy
húsdarálón kétszer ledaráljuk, így valóban pépes lesz). A vajat a tejföllel és
a mustárral habosra keverjük, hozzáadjuk a megtisztított és finomra vágott
vöröshagymát. A fűszerekkel tovább ízesítjük, végül a darált főtt tojást is
hozzákeverjük. A krémet jól lehűtjük. Pirított kenyérszeletekre kenve,
zöldpaprikával, paradicsommal vagy újhagymával fogyasztjuk. (Nagyobb adagot is
érdemes belőle készíteni, mert egy hétig biztosan eláll a hűtőszekrényben.)
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.