(4 személyre)
Hozzávalók: 4 nagy fej
vöröshagyma, 1 savanykás alma, 1 nagy, héjában főtt burgonya, 4 evőkanál olaj,
1 púpozott teáskanál Vegeta, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág.
A megtisztított vöröshagymát kis
kockákra vágjuk, majd 3 evőkanálnyi felforrósított olajra tesszük. Fedő alatt
üvegesre pároljuk, ezután ráhintjük az összes fűszert. A meghámozott és
lereszelt főtt burgonyát külön egy evőkanálnyi olajon megpirítjuk, és a
meghámozott, kicsumázott, szeletekre vágott almával együtt hozzáadjuk a
fűszeres hagymához. Összekeverve ezután már fedő nélkül pirítjuk tovább. Ebédre
fogyasztva héjában főtt, nagy szeletekre vágott burgonyára, vacsoraként pedig
kenyérszeletekre kenjük.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.