Én a következő szendvicskrémeket
szoktam készíteni a családnak, nagyon szeretik. 30 dkg felvágott, Olasz, vagy
Soproni, de csináltam már Párizsiból is, 10 dkg margarin, 1 tubus krémsajt, ( a
Boci a legjobb), 1/2 pohár tejföl, ízlés szerint mehet bele egy kis mustár,
piros arany ,vagy gulyáskrém. Ha ezeket nem, akkor egy pici só. A felvágottat
egy észben veszem meg, és nagy lyukú reszelőn, lereszelem, majd a hozzávalókkal
összekeverem. Ezzel kenem meg a kenyeret, és a tetejére Lapkasajtot, vagy
Trappistát teszek. A másik még egyszerűbb. A májkrémet margarinnal kikeverem,
ezt is lehet ízesíteni piros arannyal. És ezt kenem a kenyérre. Tetejére a fent
említett sajtok egyike. Szerintem ez a legjobb! Kikeverek vajat, tejfölt,
reszelt sajtot kb. egyforma mennyiségben. Fehérborsot, szerecsendiót, ha kell
sót keverek bele. Kiflit vagy zsemlét kettévágok, és vastagon rákenem. Utána
már csak meg kell sütni. Melegszendvicsnek a húskrémek párizsi villával
összetörve bele 1 tojás, kis vaj, és a reszelt sajt. Lehet bele mustárt, ketchupöt keverni. Hús
nélkül zöldségekből főleg gombából kitűnő. Én mindig belekeverem a sajtot,
ízletesebbnek találom.