Szendvicskrém




Én a következő szendvicskrémeket szoktam készíteni a családnak, nagyon szeretik. 30 dkg felvágott, Olasz, vagy Soproni, de csináltam már Párizsiból is, 10 dkg margarin, 1 tubus krémsajt, ( a Boci a legjobb), 1/2 pohár tejföl, ízlés szerint mehet bele egy kis mustár, piros arany ,vagy gulyáskrém. Ha ezeket nem, akkor egy pici só. A felvágottat egy észben veszem meg, és nagy lyukú reszelőn, lereszelem, majd a hozzávalókkal összekeverem. Ezzel kenem meg a kenyeret, és a tetejére Lapkasajtot, vagy Trappistát teszek. A másik még egyszerűbb. A májkrémet margarinnal kikeverem, ezt is lehet ízesíteni piros arannyal. És ezt kenem a kenyérre. Tetejére a fent említett sajtok egyike. Szerintem ez a legjobb! Kikeverek vajat, tejfölt, reszelt sajtot kb. egyforma mennyiségben. Fehérborsot, szerecsendiót, ha kell sót keverek bele. Kiflit vagy zsemlét kettévágok, és vastagon rákenem. Utána már csak meg kell sütni. Melegszendvicsnek a húskrémek párizsi villával összetörve bele 1 tojás, kis vaj, és a reszelt sajt.  Lehet bele mustárt, ketchupöt keverni. Hús nélkül zöldségekből főleg gombából kitűnő. Én mindig belekeverem a sajtot, ízletesebbnek találom.