Különféle nyersanyagok feldolgozási lehetőségei



Sertés- és borjúhús (karaj, comb, lapocka): egészben sütve, párolva (töltve is).
Marhahús (bélszín, hátszín, egyéb részek): egészben sütve, (angolosan, félangolosan átsütve), nyersen tatárbifsztekhez, főzve salátákhoz.
Sertés-, borjú-, marhanyelv: főzve.
Sertés- és borjúvelő: forrázva, főzve.
Sertés-, borjú-, marhamáj: főzve, párolva, pirítva.
Csirke, jérce: egészben sütve és főzve.
Halak: főzve, párolva, egészben és szeletekben (filézve is), sütve.

Fejes káposzta: nyersen, forrázva
Karfiol: főzve
Sárgarépa: nyersen, forrázva, főzve
Petrezselyemgyökér: nyersen, forrázva, főzve
Zeller: nyersen, forrázva, főzve
Karalábé: nyersen, forrázva, főzve
Fejes saláta: nyersen, forrázva
Uborka: nyersen
Torma: nyersen, forrázva
Zöldpaprika: nyersen, forrázva
Paradicsom: nyersen
Padlizsán: főzve, sütve, pirítva
Burgonya: főzve
Vöröshagyma: nyersen, forrázva
Petrezselyemzöld: nyersen
Zellerzöld: nyersen
Kapor: nyersen
Cékla: nyersen, forrázva, főzve
Kínai kel: nyersen, forrázva, főzve
Spárga: főzve
Kelbimbó: főzve
Zöldbab: forrázva, főzve
Paraj: nyersen, forrázva, főzve
cukkini: főzve
Spárgatök: forrázva, főzve
Hónapos retek: nyersen
Újhagyma: nyersen
Póréhagyma: nyersen
Snidling: nyersen
Gomba: főzve, sütve, pirítva