Hozzávalók: 1 nagy, héjában főtt
burgonya, 2 evőkanál sóskapüré, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), kevés
cukor, ízlés szerint só, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt sajt egy darabban,
szendvicskenyerek.
A meghámozott burgonyát
lereszelem és összekeverem a vajjal, a sóskapürével, a tejszínnel, a zúzott
fokhagymával. Megsózom, kevés cukorral ízesítem. Vékony szelet kenyerek mindkét
oldalát megpirítom, majd megkenem a burgonyás krémmel. Grillsütőben (vagy a
bemelegített sütőben) addig pirítom a szendvicseket, amíg a krém kissé
elszíneződik a tetején, ekkor a sütőből kiveszem, és mindegyik szendvics
tetejére egy-egy vékony szelet sajtot borítok. Visszatolva addig pirítom
tovább, amíg a sajt rá nem olvad. Vigyázat! Nem szabad barnára sütni, mert
megkeseredik!
Elkészítési ideje: kb. 25 perc.