Almahajó




Hozzávalók 4 személyre:  2 paradicsom, 4 kisebb savanykás alma, 10 dkg baromfivirsli, 1 baget, 1 dkg vaj, 4 dkg mandulaforgács, 8 dkg trappista sajt
Előkészítés: a paradicsomot megmossuk, húsát kis darabokra vágjuk. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A virsliket hosszában kettévágjuk.
Elkészítés: A bagettet kettévágjuk hosszában, majd vízszintesen, és megvajazzuk. Rátesszük a fél virsliket. A grillt vagy a sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) bekapcsoljuk. A bagetre szórjuk az alma- és paradicsomkockákat. Megszórjuk a mandulaforgáccsal, ráreszeljük a sajtot, és a sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük (amíg a sajt megolvad).
1 adag: 1475 kJ/355 kcal