Hozzávalók: 12 db, a szokásos
módon sütött sós palacsinta, 10 dkg juhtúró, 12 szál zöldhagyma, 1 dl tejföl, 2
gerezd fokhagyma, a bundázáshoz 3 tojás, 4-5 evőkanál liszt, és, ugyanannyi
zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A juhtúrót simára keverem a
tejföllel és a zúzott fokhagymával, majd a palacsintákat megkenem vele. A
megtisztított és darabokra vágott zöldhagymát elosztom a juhtúrós krémen. A
palacsinta két szélét behajtom, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle, ezután
jó szorosan felcsavarom. A töltött palacsinta rudakat először lisztbe mártom,
majd megsózom, és felvert tojásba hempergetem. Végül zsemlemorzsába forgatom,
és óvatosan beleengedem a forró olajba. Erős lángon, gyorsan (hogy a zöldhagyma
ne nagyon puhuljon meg), szép piros-ropogósra megsütöm. Tartármártással
tálalom.